Voor een eigen website heb je een unieke domeinnaam nodig. Hiermee weten potentiële klanten direct wie je bent en wat je doet. Wij vergelijken het bedenken van een domeinnaam met het zoeken naar een adres waar je wilt gaan wonen. Dit gaat niet over een nacht ijs, maar soms weet je het in een keer zeker. Dan is het noodzaak om je domeinnaam direct te registreren, omdat een domeinnaam een uniek adres op het internet is en ook je e-mailadres is hieraan gekoppeld.

Hoe kies je dan een goede en passende domeinnaam?
Het is belangrijk om na te gaan wat het doel van je website is. Wie wil je met je doelgroep bereiken? Vraag je ook af waar deze mensen op het internet naar zouden gaan zoeken (relevante zoekwoorden). Je domeinnaam komt namelijk tevoorschijn in Google wanneer deze overeenkomt met een zoekopdracht.

Heb je voorzichtig al een idee? Let dan op het volgende:

  • Typefouten voorkomen. Denk na over de spelling. Je domeinnaam moet zo eenvoudig mogelijk te spellen zijn, om typfouten te voorkomen.
  • Ook moet de naam niet te lang zijn: mensen onthouden een korte domeinnaam beter dan een lang domeinnaam.
  • Koppeling maken. Houdt voor ogen dat het belangrijk is dat de domeinnaam relevant en logisch te koppelen blijft bij jouw organisatie en het doel van je website.
  • Lengte. Een domeinnaam mag uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens bestaan. Letters, cijfers of een koppelteken, het mag allemaal. Hoofdletters, spaties of andere vreemde tekens dien je te vermijden.

Tenminste voor je gaat registreren bij de Kamer van Koophandel (KvK) ga je op zoek naar een potentiële perfecte domeinnaam. Voor een eigen website heb je een unieke domeinnaam nodig. Hiermee weten potentiële klanten direct wie je bent en wat je doet. Heb je er een uitgekozen, dan ga je registreren bij de KvK. Als die je bedrijfsnaam registreren dan ook ga je een domeinnaam registreren.

Veel klanten laten me voor ze naar de KvK gaan kijken of deze vrij is en vanaf het kantoor bij de KvK bellen ze dan op of ik hem kan registreren. Het is rigoureus maar er zijn bedrijven die klaar zitten om bij een inschrijving, waarvan ze melding krijgen, meteen het domeinnaam vast te leggen. Niet leuk. Vandaar de voorzorgsmaatregel.

Is je domeinnaam nog vrij?
Omdat op een www. maar één identiek adres geregistreerd kan worden, houdt de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) deze domeinnaamregistratie in de gaten. Wanneer je een domeinnaam kiest, is het daarom verstandig om te checken of deze nog vrij is. Bernheze Media helpt jou daarbij. Wij registreren je domeinnaam en verzorgen ook jouw hostingregistratie (klik hier voor meer informatie over hosting).

Bernheze Media helpt jou de lucht in
Wij zorgen dat je binnen no-time online én 24/7 via e-mail bereikbaar bent. Capaciteit en snelheid gemixt met kennis maakt ons een goede partner in jouw domeinnaam en hostingregistratie. Daarnaast zijn wij – net als jouw website – uitstekend bereikbaar. Onze gemiddelde reactietijd op jouw vraag is 60 minuten. Dat is pas service! Ook monitoren wij onze dienstverlening 24/7: als er iets fout gaat grijpen we direct in.

Interesse in een eigen website? Of twijfel je nog hoe je dit aan gaat pakken? Neem gerust contact met ons op via 0412-795170 of via info@bernhezemedia.com. Dan kijken we bij een kop koffie naar de mogelijkheden die passen bij jouw wensen en krijg je advies op maat.