D

DOMEINNAAM – Bij Bernheze Media kun je een domeinnaam vastleggen door hem te registreren. Met 300 verschillende domeinextensies, korte lijnen indien er vragen zijn en een e-mailadres met dezelfde unieke naam.  Domeinnaam, afgekort, ‘domein’ is het naamgevingssysteem (op internet) waarmee computers zoals webservers en mailservers kunnen worden geïdentificeerd. De domeinnaam verwijst doorgaans naar een IP-adres dat uit nummers bestaat. Geregistreerd in het Domain Name System (DNS). Het DNS functioneert zodoende als het ware als een telefoongids (van het internet). Een goede domeinnaam is treffend en eenvoudig te onthouden. Zowel bedrijven als particulieren maken er daarom intensief gebruik van, zowel om te vinden als om gevonden te worden op internet.

DOMAINKEYS IDENTIFIED MAIL – (DKIM) is een techniek waarbij een organisatie verantwoordelijkheid kan nemen voor een bericht dat per e-mail wordt verzonden. DKIM is ontstaan uit DomainKeys van Yahoo! en Internet Identified Mail van Cisco. DKIM zelf is geen technologie tegen spam, maar biedt een basis voor authenticatie, waarmee bijvoorbeeld reputatieservices opgezet kunnen worden. Deze reputatieservices op hun beurt kunnen dan gebruikt worden door spamfilters.

Door DKIM te gebruiken kan spam bestreden worden. Ontvangende mailservers controleren de authenticiteit van een e-mail en kunnen deze op basis van het resultaat uit de DKIM-test blokkeren. Bovendien is een domein dat beschermd wordt door middel van DKIM minder interessant voor spammers omdat de kans dat hun spamberichten de inbox van een ontvanger bereiken kleiner is. Dit heeft als bijkomend voordeel dat met DKIM beschermde domeinen minder vaak misbruikt zullen worden. Daarnaast biedt DKIM een middel om de juistheid van een e-mail (inclusief bijlagen) aan te tonen. E-mails die beschadigd zijn gedurende transport kunnen als zodanig worden gemarkeerd.